Utveckling, innovation och lyhördhet för konsumenternas krav präglar det arbete som bedrivs av livsmedelsindustrin i Sverige. Utbudet av mat blir allt större och alltmer varierat. Konsumenterna själva väljer vad, när och hur de vill äta. Livsmedelsföretagen arbetar också för att ge konsumenterna bättre möjligheter att välja hälsosamt.
Ska vi tro på Agneta Dreber?
För mig sker utvecklingen och innovationen i mitt kök. Vad är det för fel på att laga mat från grunden? Varför ska utbudet bli större? Varför måste vi ha en massa frukter och grönsaker året om när de är full proppade med olika kemikalier?
Agneta Dreber avslutar artikeln med:
Så vem kan man lita på? Svaret är att det i alla fall inte är sensationsjournalistiken – som i första hand går ut på att sälja fler tidningar eller för att få fler tittare. Så vem kan man lita på?
Mitt svar är att man borde lita på sig själv, lita på att man själv klarar av att välja sin mat och att laga den från grunden. Välja bort alla onödiga kemikalier kan aldrig vara fel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar