fredag 5 december 2008

Tack Karin Ahlborg - Om sockerfritt


Ett stort tack Karin på Aftonbladet för att du hittar alla skumma ingredienser eller utökade fruktos fällor när fabrikanterna tar bort sockret och kör stenhård reklam för sockerfritt.

Citat: Om man tillsätter socker – låt vara inte det vanliga, vita sockret, men fortfarande socker – så kan man väl inte påstå att en vara är ”osockrad”, ”osötad” eller ”sockerfri”?

Citat 2: Så vare sig vi är ute efter att knapra in på kaloriintag eller vill undvika socker av andra orsaker är vi blåsta. Det som krävs för att klara sig i sockerdjungeln är en kemiexamen.

Här har hon en jätte poäng, man behöver verkligen en kemiexamen för att överhuvudtaget klara av att läsa på innehållsförtecknningen på våra matförpackningar.

Jag vill ha en gårdsbutik i närheten av där jag bor! Jag vill ha mer riktig mat!
Alla har vi frysar och kylskåp varför ska allt hålla i veckor och månader upp till ett år innan datumet går ut?

1 kommentar:

Anonym sa...

i mogata finns de väl en gårdsbutik va?