torsdag 19 februari 2009

Juice och socker

Tänkte ta en shoppingsväng och eftersom vi har 2 köttbutiker i vår närhet och dessutom har ju Östgöta bönderna nyligen kommit ut med egna mjölkprodukter. Då förstår ni att jag är lite nyfiken på detta nya och funderar på hur långt bort på västra sidan man behöver åka för att hitta en affär med denna mjölk. Letar även efter någon lokalproducent av ägg. I mitt ivriga letande snubblade jag över detta.
Här På Arlas sida kan man alltså läsa att JUICE INNEHÅLLER INTE SOCKER(?) ett styckte längre ner kan man läsa ,inget tillsatt socker, ytterligare en bit längre ner att det finns ca 2 sockerbitar i en apelsin, 3 bitar i ett äpple ,4 bitar i en banan sen gör de en jämförelse med läsk som de kallar sockervatten med färgämnen. Hur har de tänkt? Socker som socker i min värld.
Fortsatte sen läsa på Arlas sida om Yoghurt med detta innehåll: högpastöriseradmjölk, vatten, blodapelsin 4 %, mjölkprotein, cikoriarotfiber (inulin), modifierad stärkelse, förtjockningsmedel pektin, syra (citronsyra), arom, sukralos, yoghurtkultur. Ack ack!

Inga kommentarer: